Nieuw boek jonge kind

Bij Bohn Stafleu van Loghum wordt gewerkt aan een nieuw handboek kinderen met autisme. Wij zouden met dat boek graag bijdragen aan het handelend vermogen van praktijkprofessionals uit de eerste, tweede en derde lijn. Daarvoor zijn we op zoek naar waar die praktijkprofessionals behoefte aan hebben. Hebben zij behoefte aan beschrijvingen van verschillende behandelmethodieken, aan onderbouwing van behandelbeslissingen, aan direct toe te passen adviezen? Wat zouden collega’s in dat boek willen lezen, daaruit willen halen, daarvan willen leren? Welke vragen zou zo’n boek moeten beantwoorden?

We hebben collega’s in het hele land gevraagd om hierover mee te denken. Natuurlijk vraag ik ook jullie (en jullie netwerk-collega’s weer). We willen jullie vragen om de vragen hieronder of in de bijlage te beantwoorden. We vragen naar een korte casusbeschrijving van een kind met autisme (leeftijd 0 tot en met einde basisschool), welke vragen die casus opriep, tegen welke moeilijkheden je aanliep in beslissingen, prioritering, begeleiding of verwijzing, en welke zaken je verder graag zou willen lezen in een handboek over autisme bij kinderen. We hebben de vragen een beetje gestructureerd en het invullen zou niet langer moeten duren dan 15 minuten. Stuur je informatie terug aan Annelies de Bildt (a.de.bildt@accare.nl). We hopen op deze manier te komen tot een betekenisvol boek voor collega’s die werken met kinderen met autisme.

Hartelijk dank alvast! Iris Servatius, Maretha de Jonge en Annelies de Bildt, redactie.

Informatie voor boek over autisme bij kinderen

Een kind met autisme, een korte casusbeschrijving

Leeftijd, geslacht, setting, aanmeldingsproblematiek, bijkomende problematiek, behandelfase, systeem, behandelvraag

 

Tegen welke problemen liep je aan bij de begeleiding van dit kind?

Denk aan vragen rond diagnostiek, begeleiding, concrete adviezen, verwijzing, beslissingen in de fasering of prioritering, complexiteit van problematiek, etc.

 

Welke vragen had je, waar had een boek je bij kunnen helpen?

 

Wat zou je meer algemeen in een boek over autisme willen lezen?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *